top of page

Var lensmann og langrenns-ildsjel

Petter Grønås, født 12. mai 1952, var lensmann i Fauske fra 1999 og frem til han døde under en treningstur i Klungsetmarka 22. juni 2014, 62 år gammel. Han begynte på lensmannskontoret i Kjøpsvik i 1973, dro så til Hamarøy i 1986 før han ble lensmann i Fauske i 1999.

Petter Grønås var lensmann i Fauske i 15 år.

Foto: Espen Johansen


Petter Grønås var også en svært sentral person i langrennsmiljøet, spesielt var han ofte teknisk delegert, også i NNM og NM og verdenscupen. I mai 2011 fikk han Nordland skikrets’ høyeste utmerkelse.

Han var leder i skigruppa både i Kjøpsnes IL, Ulvsvåg og Fauske. Han var kjent som reiseleder, sekundant, teknisk delegert og motivator.

Han har fulgt lovende løpere til ungdomsstafetten, han var med i lovutvalget i Norges skiforbund, og han var flere ganger ordstyrer på skitinget.

Han har representert Norges skiforbund i både OL, VM og Tour de Ski. I begrunnelsen for hedersprisen nevnes også hans smittende humør og latter.

Petter Grønås var gift med Eva Ruth Grønås, f 58. Sammen hadde de barna Stian (f 77) og tvillingene Beate og Catrin (f79).


Kilder: Eva-Ruth Grønås. Espen Johansens artikkel i Saltenposten etter hedersprisen i mai 2011.


Kommentare


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page