top of page

Trafikkskole siden 1960

I 1960 startet Ole Barkhald Fauske trafikkskole, senere sammen med Åge Selfors. Rundt 1972/1973 overtok sønnen Kjell Barkhald (f45). Da han gikk bort i 1994, overtok sønnene Kaare (24) og Terje firmaet med tre ansatte.

Kaare (t.v.) og Terje Barkhald på Barkhald & Pedersen trafikkskole.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kaare var under utdanning for å bli kjørelærer, men ingen av dem hadde den formelle utdannelsen til å være faglig leder, som en trafikkskole på ha.

Stig Skogen gikk inn som faglig leder, Kaare gikk inn i firmaet 1995, mens Terje kom i 1998

Bodø og Rognan

I 2007 utvidet de virksomheten med å etablere seg i Bodø. Terje jobbet det fram til 2012. Nå har de fire sjåfører og en på kontor i Bodø.

I 2001 ble Fauske trafikkskole til Barkhald & Pedersens trafikkskole, da sjåførlærer Wiggo Pedersen ble en del av bedriften.

I tillegg leier Bjørnar Jakobsen seg inn med sin Bjørnars trafikkskole. Han er med i timefordelingen, men han driver sitt eget firma.

MC og scootere

I 2021 er Terje Barkhald daglig leder, mens både han og Kaare er fulltids sjåførlærere, Terje også på motorsykkel, Kaare også på snøscooter. I tillegg jobber sjåførlærerne Peter Skog Hansen og Trond Finvik i bedriften, mens Ove Lundli tar mopedopplæringen. Trude Barkhald Sandberg jobber på kontoret.

I løpet av et år har hver sjåførlærer cirka 50 elever for bil. I tillegg lærer Terje opp cirka 30 til å bli motorsyklister og 85 til å få sertifikat for tilhenger, ofte tenkt mot campingvogn. De har også 40 mopedister på sommeren og 70 snøscooterfører vinterstid.

I tillegg til Barkhald & Pedersen, og Bjørnars trafikkskole, er det en kjøreskole på Fauske. Det er Fauske MC-skole, som kun lærer opp motorsyklister. Den drives av Jon Helge Slangeng.

Kilde: Terje Barkhald
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page