top of page

Mest benyttede takstmann

Det har i mange år vært flere på Fauske om driver med verdivurdering og taksering. I de siste årene er Kenneth Johansen den takstmannen som i 2020 har flest takstoppdrag i Fauske.

Det har de siste årene kommet klare kompetansekrav som gjør at det etter hvert er ganske få som tilfredsstiller kravene til å gjøre jobben.

Å taksere betyr å verdsette. Ved boligsalg gjelder det verdien på huset eller eiendommen. Ved skade kommer takstmannen frem til hva skaden koster, og i konflikter blir takstmannen ofte hentet inn som tredjepart.


Kenneth Johansen er Fauskes mest benyttede takstmann.

Viktig for å bli takstmann er interesse for tekniske detaljer. Takstmannen må være ærlig og kunne fungere som en nøytral part. Evne til å omgås mennesker og kommunisere godt er også viktig.

En takstmann må kunne mye om lover og regler, og en del av arbeidsdagen omfatter saksbehandling og administrative oppgaver.

De siste årene har mange yrkestitler med mann og kvinne i blitt endret. For eksempel er rådmann blitt til kommunedirektør og Fylkesmannen til Statsforvalter. Takstmann er det foreløpig ikke funnet et godt alternativ for.


Kilder: Kenneth Johansen, utdanning.no, Wikipedia.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page