top of page

PowerOffice - et eventyr som startet på Fauske

Som ungdom puslet den datainteresserte Trond Eirik Paulsen, født 24. august 1972, med å lage systemer som kunne bedre oversikt og forenkle jobben for de som hadde mye å holde styr på.Trond Eirik Paulsen startet som 16-åring med en idé som gjorde at han skapte en bedrift med over 50 ansatte, og selv ble god for flere hundre millioner kroner.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Som 15-åring laget han gode systemer for platekartotek og kjøreplan for nystartede Radio Fauske. Etter hvert brukte han sine egenskaper som programmerer til å gjøre lignende mot betaling. Han startet sitt eget lille firma.

Den første profesjonelle jobben kom i 1992/1993. Det var å gjøre vaktjournalen til Polarvakt mer oversiktelig. Så fikk han i oppdrag å gjøre Smarts videoutleie smartere.

Tor Sivertsen ledet da ett av Fauskes største regnskapsbyråer. Da han fikk se det nye systemet, mente han det var mulig å selge, og at det var særlig nyttig for regnskapsførere.

Trond Eirik Paulsen, Jan Helge Kildal og Tor Sivertsen sa opp trygge jobber og startet bedrift i kjelleren på regnskapsbyrået i det tidligere samvirkelagsbygget i Sjønståveien. Bedriften skulle ha et kult og tøft navn med litt kraft i. Det ble PowerOffice.

Det gikk trått i starten. 20-30 kunder første året var for lite. Etter fem år var de oppe i 250, og overskuddene sånn smått begynt å komme. Bedriften vokste eventyrlig.

Valgte Bodø

De etablerte kontor også i Bodø, og når nye utviklere ble ansatt, var stadig flere av dem fra Bodø. Trond Eirik Paulsen flyttet selv til Bodø i 2003. I 2006 måtte de utvide én eller begge plasser. De vurderte blant annet Arkaden på Fauske, men da det dukket opp store nok kontorlokaler nært jernbanestasjonen i Bodø, ble Bodø valgt.

I 2020 holder de til i de to øverste etasjene på Jakhelln Brygge. De har 53 ansatte, og 28.000 kunder. De omsatte i 2019 for 182 millioner kroner.

Tor Sivertsen, født 1953, døde i 2018. Han og Trond Eirik Paulsen var de største aksjonærene i selskapet.


I 2020 er det fire ansatte som bor i Fauske, og pendler daglig til Bodø. Fra venstre Jan Helge Kildal, Ove Jan Brunstad, Geir Bergli og Torfinn Sollund.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Solgt til Visma

75 prosent av aksjene ble i 2019 solgt til Visma, som er en Europas største softwareselskaper. Trond Eirik Paulsen, som har vært daglig leder siden dag én og fortsatt er det, fikk flere hundre millioner kroner for bedriften.

Hele eventyret begynte på Fauske der han gikk treårig handelsskole i Henriksenbygget på Søbbesva. Der tok han regnskap, markedsføring og programmering. Koblet med egen oppfinnsomhet og en Tor Sivertsen som så det kommersielle potensialet, endte det hele opp som en av de største økonomiske suksessene i Saltendistriktet noen gang. Og en stor og solid arbeidsplass lokalisert i Bodø.

Suksessen til Trond Eirik Paulsen og PowerOffice har også blitt lagt merke til av riksmedia.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page