top of page

Polarvakt

Polarvakt er noe så sjeldent som et vaktselskap med base og hovedkontor i en mindre by. Kjell Sverre Jakobsen startet firmaet sammen med Rune Hugås i 1983. Det ble AS i 1998.

Ifølge Kjell Sverre er det Norges nest eldste vaktselskap etter Securitas.

I starten hadde de tre kunder; Sparebanken, Nordlandsbanken og apoteket. De drev manuell vektertjeneste, men etter hvert ble det stadig flere alarmer. Utpå 80-tallet økte antall innbrudd, og det ble stadig mer behov for vaktselskapet. På det meste hadde de 27 ansatte, men det inkluderte en del rutinemessige spesialoppdrag.

Elskapet hadde sine lokaler i Sjøgata fra 1997 da Vinmonopolet flyttet til Amfi. I 2002 flyttet Polarvakt til eget hus i Rådhusagata.

I dag har de åtte ansatte hvorav fire går vakter. Lås, beslag, adgangskontroll, alarmer, er blant hovedproduktene. Kona Jorun f 60 betjener butikken, mens sønnen Stein Einar (f 83) siden 2007 har ledet bedriftens datavdeling. De server it for bedrifter og privatpersoner, men data er også en vesentlig del av å drive vaktselskap i dag.

Polarvakt fikk næringsprisen i Fauske kommune i 2013. I 2019 omsatte de for 14 millioner kroner.


Kjell Sverre Jakobsen har drevet vaktselskap på Fauske i nærmere 40 år.Polarvakt har butikk og kontorlokaler i Rådhusgata.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page