top of page

Palmehagen

Palmehagen var et kjent, om ikke nødvendigvis spesielt kjært, samlingssted på Fauske. På 70-tallet (kanskje litt før og etter også), lenge før rusomsorgen ble en prioritert offentlig oppgave, var Palmehagen et yndet samlingssted.

Uten skriftlige regler var det reservert for de som fortærte noe mer enn gjennomsnittet av alkoholholdige drikker. Palmehagen lå litt skjult, bak bygninger og vegetasjon ned mot sjøen et stykk øst i sentrum.


Her er et bilde av og med tomflaskesamlede unggutter i Palmehagen på 70-tallet.


I Fauskeboka i 2017 skrev Egon Holstad en artikkel med overskriften «Gutta i Palmehagen», de som hadde sluppet skammen i det å være full offentlig.

«De hadde ikke familie. De hadde hverandre. De drakk for å føle seg edru, for å legge lokk over den evig hjemsøkende angsten», skriver han i artikkelen, der han også beskriver Palmehagen som en gullgruve av tomflasker i sin egen oppvekst.

Ifølge noen som ivrig samlet tomflasker der på 70-tallet, er det lagt asfalt over Palmehagen nå, og utfylling har forandret området. Den lå der det nå er parkeringsplass for Biltema.

Vi har ikke registrert noe initiativ for å merke området som kulturminne.

Dette bildet fra 1958 viser palmehagen nederst til høyre.

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page