top of page

Normal kom i 2023

9. mars 2023 åpnet butikkjeden Normal på Fauske. Det førte til rundt 100 meter lang kø langs hele gelenderet i Handelsparkens 2. etasje.

De første kundene hadde stått en time i kø før de slapp inn da butikkjeden Normal kom til Fauske.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Ifølge Wikipedia er Normal en dansk butikkjede som selger EU-importerte merkevarer. Den første butikken åpnet i Silkeborg i 2013. Den kalles en Hybrid mellom en dagligvareforretning og artikler fra personlig pleie. Ifølge selskapet er omkring 80 prosent av kundene kvinner.

Cecilie Heldahl (f75) er butikksjefen på Fauske for butikken som er rigget sånn at kundene må passere samtlige varer fra inngang til kassen ved utgangen.

Cecilie Heldahl er butikksjef på Normal.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

De første kundene, Melissa Pedersen og Rita Hansen, hadde stått en time i kø før de slapp inn p åpningsdagen. De sa til Saltenposten at de ville være der når det skjedde noe nytt på Fauske. De sa også at de tidligere ofte kjørte til Bodø for å handle på Normal.

Stor økning

Ifølge E24 har selskapet Normal Norge, som har hovedkontor i Kristiansand, en omsetning i 2022 på 2,4 milliarder kroner. Det er en øking på 34 prosent fra året før. Overskuddet var 331 millioner kroner, og de har 2000 ansatte og 121 butikker.


Kilder: Cecilie Heldahl, Wikipedia, E24.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page