top of page

Solveig selger akvareller på Amfi

Solveig Moursund selger sine akvareller på kjøpesenteret Amfi i Fauske sentrum. Hun har drevet med maling og andre kunstprosjekter hele livet, men akvareller siden 2012. Hun har undervist i kunstfag i ungdomsskolen i 30 år.


Solveig Moursund foran en del av sitt galleri ved inngangen lengst vest på Amfisenteret.Tidligere var hun en del av en trio med utstillingsokaler på Amfi. De kalte seg «Midt i blinken», fordi lokalene lå så sentralt plassert. Det var i desember 2019 at akvarellmalerne Tone Jordbro og Solveig Eidnes Moursund gikk ut av Kunstklubben 9, og var på jakt etter eget lokale.


Tone Jordbro (t.v.), Morten Hansen og Solveig Eidnes Moursund på galleriet «Midt i blinken».

De fikk meg seg fotografen Morten Hansen, og samlet sine bilder i et tomt butikklokale på Amfisenteret.

Galleriet var åpent i senterets åpningstider, men var bemannet bare fredag og lørdag. Det har gått bra. Kamera gjorde vaktjobben

Her har de tre i «Midt i blinken» plukket ut ett av sine egne bilder.


Tone Jordbro har malt akvareller siden årtusenskiftet.

Morten Hansen fotograferte en del for avisene i ungdommen. Etter en lang pause tok politimannen opp fotohobbyen rundt 2011. Han fotograferer mest natur, men også en del i byer.

I desember 2022 flyttet "Midt i blinken" ut av lokalene på Amfi, men Solveig fortsatte inne på kjøpesenteret. Tone Jordbro gikk over til Atelier Paletten.

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page