top of page

Krim-forfatteren fra Fauske


Eva Salhus Winther, født 21. april 1978, ga i november 2022 ut kriminalromanen «Lukk meg i ditt hjerte inn» på Skriveakademiet.

Forfatter Eva Salhus Winther med debutboka !Lukk meg ditt hjerte inn".

Foto: Lise Berntzen


Under forberedelse av ei teaterforestilling på Sjønstå gård blir det funnet et lik på gården. Journalist Lena Berg er hovedpersonen i handlingen som veksler mellom lokalavisens redaksjon, det lokale lensmannskontoret og Sjønstå gård.

Eva S. Winther fikk allerede på ungdomsskolen en tekst med i ei landsdekkende novellesamling. Drømmen om å gi ut bok har levd siden da.

I 2016 startet hun på kurs i romanskriving i regi av Skriveakademiet. Hun har tre ganger fått med noveller i akademiets novellesamlinger.

I 2018, tre fire år etter at hun fikk ideen og startet skrivingen så vidt, to hun skikkelig tak i krim-boka. Manuset ble levert i desember 2020.

Reaksjonene på boka har fra mange vært «spennende, vanskelig å legge fra seg, artig å lese fra steder man kjenner til, håper det kommer flere».

Fra en godt besøkt bok-presentasjon rett etter utgivelsen i november 2022. Forfatteren leser fra boka.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


To bokbloggere har anmeldt boka. «Lovende debut. Jeg likte boka hennes og ser frem til flere bøker om journalisten Lena Berg. Spennende krimbok med lite dødpunkter. Her har dere en ypperlig mulighet til å prøve dere på en mindre kjent som skriver bra», er noe av det henningbokhylle.no skriver.

Mens bokblogger.com skriver blant annet: «Dette er starten på noe virkelig bra, og at Lena berg er en karakter som på langt nær er ferdigskrevet.» Videre at «dialogen flyter strålende. Et lett, men engasjerende språk, gode miljøskildringer. En solid debutroman.»

Journalist

Eva Salhus Winther jobber som journalist i Saltenposten. Hun har en drøm å bli forfatter på heltid, men tenker foreløpig at det er like bra å ha en vanlig jobb og heller være forfatter på deltid.

Hun er også kjent som en sentral figur i hestemiljøet å Fauske gjennom mange år. Hun har både hatt egne hester og sentrale tillitsverv i rideklubben. De siste årene har heste-engasjementet vært noe mindre.

Jeanette Salhus og Geir Winther er Evas foreldre. Hun har det meste av livet bodd på Fauske, men siden 2018 har hun bodd på Straumen i Sørfold sammen med Espen Reiss. Fra tidligere forhold har hun barna Elias Winther (f02) og Nora Jeanette Winther (f08).


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page