top of page

Matbloggeren Gry har gitt ut to oppskriftsbøker

Gry Nordvik Karlsen, født 6. desember 1959, bor i et flott hus i vakre omgivelser i Nordvika i Valnesfjord. Derfra driver hun nettstedet Grys kjøkkenskriverier, dominert av oppskrifter, men også med en blogg og med litt innsmett av interiør.

Gry Nordvik Karlsen har gitt ut to oppskriftsbøker, og presenterer stadig nye oppskrifter på Grys kjøkkenskriver.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I 2016 ga hun og søsteren Ane Nordvik Hasselbergsen (f69), bosatt i Trondheim, ut boka «Takkemat» på Kagge forlag. Den omhandler oppskrifter og kreative ideer for bruk av takke til langt mer enn bare lefser og flatbrød.

- Med ei takke kan du lage mat til mange samtidig, og servere maten rett fra der den er laget, sier hun. Salget av «Takkemat» passerte 20.000 solgte eksemplarer i løpet av 2020.

Brunost

I 2019 ga de to søstrene ut boka «Brunost» Med undertittelen «Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller».

Gry Nordvik Karlsen har også stor interesse for interiør, og å ha det vakkert rundt seg. Det bærer eiendommen i Nordvika preg av, både ute og inne.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


- Brunost er en norsk spesialitet, og med den spesielle smaken, nesten som en karamell, kan man lage en rekke spesialiteter. Den kan brukes til saltmat og søtmat, fylte brunostsveler, til dessert, til bløtkake og sjokoladekake og som garnityr på suppe, for å nevne noe, sier hun.

Kartoperatør

Gry Nordvik Karlsen har alltid vært glad i å lage mat, hun var ofte på kjøkkenet ilag med sin mormor, og hun hadde husstell som valgfag. 18 år gammel gikk hun lefsebakerkurs der alle andre deltagerne var gamle damer.

Gry Nordvik Karlsen jobber som kartoperatør på Nordlandsnett i Bodø. Hun er gift med Kenneth Karlsen. Sammen har de barna Kåre (f83) og Karoline (f87)Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page