top of page

Lastebilbedrift siden 1964

De driver med salg og vedlikehold av lastebiler og andre tyngre kjøretøy. Det hele ble startet i 1964 av Bjarne Kristensen. Han drev en omfattende virksomhet Fauskegata, og fikk da agenturet for Scania. Han hadde også elektrobutikk og service for Volkswagen.

Distriktssjef Jon Egil Larsen på verkstedet hos Scania avdeling Fauske.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I 1968 flyttet han salg og vedlikehold av Scania til nytt verksted omtrent der ISE Energi ligger i dag. Året etter skulle han flytte inn i Scanias nybygg på motsatt side av veien, men Fauske bilverksted, som Bjarne Kristensens bedrift het, gikk konkurs, og Scania overtok virksomheten.

I 1987 ble virksomheten utvidet og modernisert for 7 millioner kroner. Blant annet ble kantinebygget i forkant satt opp. Da skiftet de også navn fra Salten Diesel til Scania Nordland.Odd Nordhaug jobbet nesten 50 år på Scania på Fauske. Her i en gammel modell av en lastebil.

Foto: Arild Bjørnbakk


Odd Nordhaug var med helt fra starten i 1964, og jobbet 49,5 år i bedriften. Han sier de var rundt 10 ansatte da de flyttet oppover. Da han sluttet, på sin 67-årsdag i september i 2013, var de de nærmere 20.

Stor utvikling

- Tidligere bygde vi plattinger og tipp på biler. Nå er det spesialister som gjør det. Senere ble det mer salg og vedlikehold. Det ble en del ekstra påbygging og det ble etter hvert mye mer lys på bilene. Men den største utviklingen skjedde innenfor elektronikk, sier Odd Nordhaug.

Distriktssjef Jon Egil Larsen sier at den største endringen de siste årene er muligheter for fjernavlesing av feil.

Når bilen stopper langs veien, kan vi over nettet finne feilen, og dermed forberede service, og ha med oss de rette delene og verktøy.

Rekordsalg

Torstein Setså er selger på Scania, og i 2020 satte han rekord med å selge 177 lastebiler, hvorav 102 nye. Det betyr at han bare dette ene året omsatte lastebiler for 283 millioner kroner før avgifter.

Han forklarte salget med behovet for mer behov for transport, både av varer og avfall. Strengere miljøkrav er også en årsak til mer nybilsalg. Det er lønnsomt å ha mindre utslipp, og de nye bilene har lavere drivstoff-forbruk.

Torstein Setså har gjennom mange år solgt en stor mengde lastebiler fra Fauske.

Foto: Stig Bjørnar KarlsenKilder: Odd Nordhaug, John Lauvstad, Jon Egil Larsen og Torstein Setså


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page