top of page

Var ordfører uten parti

Kjell Sverre Jakobsen, født 21. oktober 1959, er mest kjent for å drive vaktselskapet Polarvakt, men har også lang fartstid i politikken. Faktisk har han vært ordfører i Fauske en kort periode, attpåtil uten at han var med i noe parti. I 2007 ble han valgt til varaordfører for Frp mens Høyres Odd Henriksen ble ordfører.

Kjell Sverre Jakobsen har lang politisk fartstid, men en meget kort ordførerkarriere.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I løpet av perioden gikk Kjell Sverre Jakobsen ut av Fremskrittspartiet, og satt i kommunestyre som uavhengig representant. Da Odd Henriksen fikk permisjon noen måneder før ordførerperioden gikk ut, ble Kjell Sverre Jakobsen ordfører frem til valget, i to-tre måneder.

Før valget i 2011 dannet han partiet «Alt for innbyggerne», som fikk inn én representant; Bjørn Inge Gabrielsen. Det nye partiet besto bare den ene perioden.

Kjell Sverre Jakobsen er nå medlem av Høyre, men han er ikke aktiv politiker. Han har også vært leder i Bedriftsforbundet i Nordland.

Polarvakt startet han i 1983. Det er i dag det neste eldste vaktselskap i Norge. I dag har de åtte ansatte og omsatte i 2019 for 14 millioner kroner. Polarvakt fikk i 2013 Fauske kommunes næringspris.

Kjell Sverre Jakobsen var initiativtager til å samle inn penger til gjestebrygga utenfor Amfi. I løpet av kort tid fikk han prosjektet realisert og brygga sto ferdig i 2011.

Kjell Sverre Jakobsen er gift med Jorun Jakobsen (f60). sammen har de barna Stein Einar (f83) og Anette (f84)

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page