top of page

Kina-restauranten kom i 1993

I juli 1993 flyttet Ting Fong Chan og hans kone Wai Lin Lai til Fauske. I september samme år startet de Lai’s bistro. Ikke oppkalt etter henne, men fordi Lai betyr lykke.

Wai Lin Lai (t.v.) og Ting Fong Chan driver Kina-restauranten på Fauske.


Paret kom til Fauske fra Tromsø, og bodde en stund i Oslo før det. Til Norge kom de fra Hongkong i 1986.

Akvariet midt i restauranten er en attraksjon på Lai’s bistro.


- Andre i familien hadde flyttet til Norge, og jeg ville etter. Jeg tok kokkeutdannelse i Norge, og jobbet på andre restauranter. Men jeg hadde lyst på min egen, sa Ting Fong Chan i et intervju med Saltenposten i forbindelse med 15-årsjubileet i 2008.

Kina-lamper er noe av det som skiller interiøret fra andre restauranter.


De har vært i Arkaden siden starten. De har fått mange tilbud om å flytte nærmere torget, men de har takket nei. I Arkaden har de stor plass, og som Ting Fong Chan sier:

- Folk vet hvor Kina-restauranten på Fauske er. Til og med turistene vet det.

- Hva kjennetegner kinamat?

- At vi bruker ris og mange forskjellige grønnsaker og smakfulle sauser. Kjøttet er det samme som du får andre steder, sier Ting Fong Chan



Avis-artikkelen fra 2008. Til høyre servitør Yue Xia Tong.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page