Jernbanekafeen

Ønsker du tradisjonell norsk husmannskost; kjøttkaker. salt uer, fårefrikasé og oksesmåstek, da er Jernbanekafeen stedet. Den er det nærmeste du kommer ei god, gammeldags veikro på Fauske. I tillegg er de Fauskes største utsalgssted for møsbrømlefser.

Daglig leder Åge Ellingsen (t.h.) og den andre eieren, Håkon Moen, har drevet Fauske jernbanekafe siden 1. mai 2014.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kafeen er en tradisjon siden jernbanen kom til Fauke, og vi har sporet opp disse driverne (de eldste årstallene er noe usikre):

Else Bekkelund frem til 1979

Torfinn Fridal 1979 -1985

Knut Erik Løkeng 1985-1986

Ole Reidar Sollund 1986 - 1996

Kjell Cato Johansen 1996-1997

Anne Skjeldal 1997-2014

Frem til 2003 het det Caroline Cafe, og var eid av Narvesen. I 2003 kjøpte Anne Skjeldal kafeen. Da innførte de navne Fauske jernbanekafé.


Katrine Pettersen begynte i 1993, og Rita Svendsen begynte i 1994. Det er de to som har vært desidert lengst på kafeen.


Dagens eiere, Åge Ellingsen (f69) og Håkon Moen (f78) overtok 1. mai 2014. Begge er kokker, og begge har bakgrunn fra Fauske Hotell. Åge Ellingsen er daglig leder og eier halve bedriften. Håkon Moen og hans samboer, Susanne Bjur, deler den andre halvparten. Hun er ikke med i driften.

Cirka 30 prosent av omsetninga er catering. Store faste daglige leveranser til arbeidslag er gode bidrag. Samtidig er lokalbefolkningen den aller største kundegruppen. Mange spiser sin daglige middag på Jernbanen.

Årsomsetningen ligger rundt 11 millioner kroner. Kafeen har 12 ansatte som utgjør åtte årsverk. Bare de to eierne jobber heltid.

Kilder: Åge Ellingsen, Ole Reidar Sollund, Anne Skjeldal.



Åge Ellingsen

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen