top of page

Indre Salten Boligbyggelag

Startet under navnet Fauske Boligbyggelag i 1952. Det første prosjektet besto av 16 leiligheter fordelt på fire hus i Krokvollveien på Inner-Fauske. De sto ferdig i 1952.

Sjefsskifte fra Helge Torbergsen til Rita Sørgaard.

Bakgrunn for stiftelsen var et enormt behov for boliger etter krigen. Stadig flere og større familier bodde «oppå hverandre» hos foreldre og besteforeldre. Mange hadde trasige forhold. Boligene i Krokvollveien var et stort fremskritt, til og med hadde de bad og toalett innendørs. Det var det ikke mange som hadde tidlig på 50-tallet.

Disse husene i Krokvollveien var de første som ble bygd i regi av Fauske Boligbyggelag. Bildet er hentet fra en kalender, og er fra Fauske kommunes historiske arkiv.


Første styreformann i Fauske bligbyggelag var Thorvald Grønås (27 år gammel da).

Passerte 100 leiligheter da Persplassen borettslag øverst i Vollgata sto ferdig i 1962.

Sjåheia vestre borettslag (Granveien) i Hauan bygd på 70-tallet

Flere borettslag på Vestmyra, blant dem Sisikveien og Trostveien, bygd på 80-tallet.


I 1990 ble Fauske boligbyggelag historie etter at de gikk over styr økonomisk. Det ble en styrt endring. Daglig leder gikk av, og Indre Salten Boligbyggelag ble stiftet 3. desember 1990.

Boligbyggelaget har de senere år utvidet til nabokommunene. De har nå 915 leiligheter fordelt på 69 borettslag, til sammen forsikringsverdi på rundt 2,2 milliarder kroner.

Styreleder i 2020 er Tor Ankjell.


Kilder: Helge Torbergsen og Rita Sørgaard.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page