top of page

Huset i svingen

Det startet med bruktbutikken til Galvano/Tia på Vestmyra i 2007. Ti år senere, 12. juli 2017, flyttet butikken til krysset E6/Kirkeveien, og startet Huset i svingen. En bedrift med tre avdelinger; bruktbutikk, transport og Matsentralen (Se egen artikkel om Matsentralen).

Tommy Fagerhaug er sjefen på Huset i svingen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Til sammen jobber tidvis over 30 personer på Huset i svingen, som er en tilrettelagt arbeidsplass, primært for å gi arbeidstrening til folk i NAV-systemet.

Det er omfattende arbeid bak selve butikkdriften. For eksempel transport av varer, sortering og kvalitetskontroll, å sette i stand og kontrollere elektriske apparater og annen klargjøring.


Huset i Svingen ligger i krysset E6/Kirkeveien

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Driftsleder siden 2013 er Tommy Fagerhaug, født 1973, har økonomiutdannelse og fagbrev i salgsfaget. Han jobbet åtte år som selger før han begynte på Huset i svingen.

Det er i 2022 to andre bruktbutikker på Fauske. Røde Kors driver en i Gata, og Linda Selfors driver Lindas gamle Skap.

Fauskes første bruktbutikk kom i 1990. Det var far og sønn Alf Robert og Bjørn-Cato Løvgavlen som startet Løvgavlens brukthandel i det gamle salgslagsbygget. De satset mest på brukte møbler og hvitevarer.

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page