top of page

Helsekostbutikken

28. november 1985 åpnet Unni Nygaard Austevold Fauskes første helsekostbutikk i Arkaden. Hennes tidligere jobb var spesialpedagog ved Hauan grendeskole.

Butikken, som da het Unnis helsekost, var hennes egen idé, basert på interesse for naturprodukter uten kjemiske tilsettingsstoffer. Helsekost er en betegnelse på helsemessig riktig kosthold og kosttilskudd.

Lilly Olsen (t.v.) og Rita Sagnes er to av de som jobber på helsekostbutikken på Amfi på Fauske.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


17. november 1997 flyttet butikken fra Arkaden til Focussenteret (nå Amfi). Ved flyttingen ble navnet endret til Life Focus AS. Eiere var da Unni og Karl Austvold.

Ekteparet bosatt i Valnesfjord drev også helsekostbutikk på City Nord i perioden 1994-2008. Den har nå parets datter overtatt. De drev også en kort periode helsekostbutikk i Glasshuset i Bodø.

Karl og Unni Austvold


I 2016 ble Life Foucus på Fauske kåret til årets forretning i Life-kjeden.

I 2017 solgte Austevold butikken i Amfisenteret til Roald Sagnes. Han eier og driver den fortsatt.

Life er Nordens ledende livsstil- og helsekostkjede, med nettbutikk og rundt 350 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hovedkontoret er i Sverige.Kilder: Unni Austvold, life.no, Lars Robertsens artikkel i Avisa Nordland i forbindelse med salget i 2017.

Commentaires


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page