top of page

Har skiftet dekk siden 1967

Siden han var 20 år i 1967 har Torstein Monsen (f46) holdt på med dekkskift og salg av dekk på Fauske.

Da begynte han i faren Martin Monsens bedrift Martin Monsen AS. Navnet har de beholdt, og aktiviteten er den samme; salg, omlegging og reparasjon av dekk.

Dekk har vært Torstein Monsens (f47) arbeid siden han som 20-åring kom inn i farens bedrift. Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Bedriften kom i gang i 1950 på Enganbrygga (nedenfor der hotellet ligger i dag). I 1960 flyttet de inn i kombinert dekkverksted og bolighus i nybygg lengst vest i Storgata. I 1983 flyttet de til dagens lokaler i Marmorveien.

Dekkbedriften Martin Monsen AS i Marmorveien.


Martin Monsen var med til han var 80 år i 1987. Da overtok Torsten som daglig leder.

Nå er fauskefirmaet med i kjeden Dekkpartner. Lastebiler og anleggsmaskiner er en stor del av markedet.

- For 50 år siden gikk det mest i slegge og spett. Nå bruker vi dekkomlegger, balansemaskin, kraftige jekker og kraftige skrutrekkere som går på lufttrykk, sa Torstein Monsen i et intervju med Saltenposten i 2017, som var 50 år etter at han begynte i bransjen.


Andre dekkbedrifter


Markus Are Antonsen kom som 20-åring inn i bedriften via NAV i 2015. Tre år senere var han butikksjef. Det er han fortsatt.

Firmaet er Salten dekk og bilpleie på Søbbesva. er opprinnelig fra Tverlandet, men har bodd på Fauske rundt siden rundt 2010.

I 2021 flyttes bedriften til Fauske storbilsenter på Krokdalsmyra, der dekksalg og service kombineres med vaskehall og butikk for storbiler.

I tillegg selges og ytesdet service for dekk på Brekke gummiservice, også de på Søbbesva, og på Exim på Fauskehøgda.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page