top of page

Fra Omars til Nordvik

Omar Wahlberg er Fauskes mest kjente bilmekaniker. Han var verksmester på Arne Solviks verksted midt i Fauske sentrum. Verksted ble etablert i 1948 og lagt ned i 1992.

Omar Wahlberg forlot og startet sitt eget verksted, Omars Auto i august 1978.

Her startet Omar Wahlberg sitt verksted i 1978.I desember 1986 kunne Nordlands Framtid presentere nyheten om det nye verkstedet på Inner-Fauske.


1. mai 1989 åpnet han et større verkstedbygg nedenfor veien på Inner-Fauske. Det ble rundt 2011 solgt til Kai Inge Sletvold og senere overtatt av Ann Helen Hansen.Per Anton Jensen

Per Anton Jensen drev Jensen bilservice på Søbbesva fra 1995. I 2015 la han ned på Søbbesva, gikk i samarbeid med Nordvik i Bodø og flyttet til Omar-bygget. Det nye verksted ble da kalt Fauske Auto, men nå heter det Nordvik Fauske. På dette verkstedet er det åtte ansatte.

Omars Auto ble til Fauske Auto og nå Nordvik Fauske.


I tillegg finnes fire verksteder i Fauske. Det er Fauske Auto (tidligere Kents bilservice) ved kirka, i bygget der Bilhallen var, Bulder i samme bygg som Mesta er, Bil & anlegg på Meberget i Valnesfjord og InVia i det gamle islageret Marmorveien.

Utklipp fra Nordlands Framtid da Omars Autos nybygg ble tatt i bruk i mai 1989.

ความคิดเห็น


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page