top of page

Treningssentrene

Det første større treningssenter på Fauske kom i 1986, og var en storsatsing på Vestmyra, i bygget som senere ble Tiurveien barnehage.

Marriel Dionaldo på Sky Fitness.


Senteret, som Johan Lind og Åge Fredriksen startet, inneholdt både en større sal, squash-hall og store lokaler med treningsapparater. Det gikk konkurs i 1990.

I 87/88 (nøyaktig årstall noe usikkert) etablerte tilflytterne Gro og Asle Pedersen treningssenteret Friskotektet i Ole Hellands forretningsbygg i Storgata, der Fauske familiesenter senere drev barnekontroll.

Sjøgata

Senteret ble i 1989 solgt til to brødre fra Skjerstad, som straks flyttet til Sjøgata, der det nå er fiskebutikk, dels inn i lokalet der treningssenteret Sky Fitness er i dag.

Grete Olsen (f63) hadde vært tilknyttet Friskoteket siden starten, og i 1991 fikk hun 15.000 kroner i etableringsstøtte fra Fauske kommune, og kjøpte bedriften hos brødrene Støvset.

I 1995 startet Bror Holstad treningssenter i Postgården (der tannlegen og øyelegen er i dag). I 1996 overtok Grete Olsen denne bedriften og la ned sitt senter i Sjøgata.


I denne perioden fikk Grete Olsen stor medieoppmerksomhet. Her ei bilagsforside i Nordlands Framtid.


Friskhuset

Fauske sol og helsestudio, som Grete Olsens bedrift het, var et enkelt helsestudio med kun apparat-trening, og bare en til to ansatte.

Hun tilbød ikke spinning- eller aerobictimer, og ikke i samme grad som senere, langvarige kundeavtaler.


Grete Olsen siste vant NM i kroppsbygging +57kg i 1996.I 2004 solgte Grete Olsen virksomheten til Friskhuset i Bodø. I 2009 fortalte Bent Freddy Sollund til Saltenposten at de hadde passert 1100 medlemmer.

Bent Freddy Sollund drev Friskhuset noen år. Etter det har Heidi Johansen og Conny Furuhovde vært ledere.

Til Handelsparken

I 2012 flyttet de fra Postgården til Handelsparken nord for Fauske, og skiftet navn til Stamina Hot. I 2014 passerte de 1400 medlemmer. Da var det blitt en mye større aktivitet med 30 personer på lønningslista, de fleste innleide instruktører.


Petter Grahn Wangberg på tredemølla på Family Sports Club.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I 2019 skiftet Fauskes største treningssenter navn igjen. Da til Family Sports Club. Det ble bebudet mer satsing på personlige trenere. Grete Olsen jobber fortsatt i perioder på senteret. Hun passerte for noen år siden 30 år på helsestudio på Fauske.

Grete Olsen er fortsatt instruktør på Fauskes største treningssenter. Her hjelper hun Martine Norbergsen (f98).

Foto: Stig Bjørnar KarlsenSky Fitness

I 2014 ble det igjen to treningssentre på Fauske, da Sky Fitness i Sjøgata åpnet dørene. Det ligger like ved, og litt inn i, lokalene der Grete Olsen åpnet treningsstudio i 1991.

Sky Fitness drives av Marriel Dionaldo og har rundt 50 apparater.

I tillegg til de to sentrene på Fauske er det også et treningssenter i Sulitjelma og ett i Valnesfjord.

Rapida

18. mars 2023 åpnet Rapida nytt treningssenter på Fauske. I Sjøgata rett nedenfor Scandic Fauske. I lokalene der det tidligere var en Bunnpris-butikk.

Ifølge Rapidas styreleder Hans Austad, som har lang erfaring i bransjen og i sin tid var med på å åpne Friskhuset på Fauske, var det snakk om en investering på 15-20 millioner kroner i et senter på 1000 kvadratmeter.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page