top of page

Fauskes gourmetbutikk

Coop Mega er dagligvarebutikken på Fauske som satser på ferskvare. Med mange meter ferskvaredisk tilbyr de både varmretter, ferskt kjøtt og fersk fisk i ett av hjørnene i den 1200 kvadratmeter store dagligvarebutikken.

Tre sentrale damer på Coop Mega. Fra venstre Jorun Jakobsen, Barbro Salemonsen og Mona Rakvaag.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Coop Mega kom i november 2015. Før det var det Ica Super fra 2008. Det var da den store ferskvareavdelingen kom etter en utbygging som gjorde butikken dobbelt så stor.

Det var i 1990 at Rimi kom, som den første (og i fem år den eneste) lavprisbutikken i Fauske sentrum. Coop hadde over ti år før etablert lavprisbutikken Prix på Helliberget, og Rema 1000 åpnet i krysset Kirkeveien/E6 to måneder etter at Rimi kom.

Den første Rimi-butikken var 400 kvadratmeter stor, og ble bygd på tomta som bryggeriet hadde til ølutsalg og lager av øl og brus.

Nyvinningen Rimi var egentlig en videreføring av Snorre Pedersens butikk Peto, som ble flyttet lengre vest i Sjøgata. Peto ble etablert i 1977, og Stig Salemonsen (f48)ble butikksjef der da han i 1985 la ned sin Hauan dagligvarer i Gryttingveien. Den kom i gang i 1974. Før den tid jobbet han på Jakob Normanns dagligvarebutikk i Storgata. Den ble lagt ned rundt denne tiden.

Stig Salemonsen på Ica da Fauske fikk øl i butikk i 2013.

Foto: Bjørn Olsen


Stig Salemonsen drev både Rimi og Ica Super. Hans datter, Barbro Salemonsen, tok over da butikken ble Coop Mega høsten 2015. I 2020 ble det gjort betydelig ombygginger og endringer, men konseptet er fortsatt det samme for Fauskes gourmetbutikk.

Kilder: Stig Salemonsen, Barbro Salemonsen, Geir Inge Enge

Kommentarer


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page