top of page

Han Sylte - Fauskes eneste bryggeri

På Gammel-Coopen i Valnesfjord finnes Fauskes eneste bryggeri. Det er bedriften Han Sylte som driver nanobryggeri. Det betyr at de bare selger direkte til gjestene, ikke for butikksalg. De har 11 forskjellige øl-sorter. Gulrot-øl er en av dem.

Mathilde og Håvard Winther var egentlig i gang med «Han Sylte» allerede før de i 2015 etablerte bedriften i Valnesfjord.


Han Sylte kolonial har åpent periodevis og ved arrangement, og på fabrikken produserer de forskjellige marmelader som selges i glass til 20 utsalgssteder.

Mathilde og Håvrd Winther flyttet til Valnesfjord våren 2015. I oktober samme år åpenet de «Han Sylte». Før den tid, mens de bodde i Bodø, hadde de allerede startet produksjon av marmelader basert på gulrot fra Valnesfjord.

I 2017 ble Mathilde Winther årets nykomling under tildeling av næringspris for kvinner i Nordland fylkeskommune.

Det er fire ansatte på «Han Sylte», fordelt på to årsverk. Bedriften har de siste årene hatt en årsomsetning på 1,5 millioner kroner.

I det gamle Coopbygget ligger også treningssenteret i Valnesfjord. Familien Winther har bolig i andre etasje. I mai 2020 åpnet de Han Sylte Heimen, det første åpne overnattingstilbudet i Valnesfjord, med 10 dobbeltrom og en suite.

Comentários


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page