top of page

Fauske helsesportslag

Fauske helsesportslag ble stiftet 26. februar 1963, og var Nord-Norges første helsesportslag. Bakgrunnen var å gi spesielt funksjonshemmede et treningstilbud på linje med funksjonsfriske. Gunnar Eriksen, som var blind, var lagets første formann. Han er også kjent som en av ildsjelene bak etableringen av Valnesfjord helsesportssenter.

Karstein Olsen har ledet Fauske helsesportslag siden 1987.


Karstein Olsen ble leder i 1987, og har siden vært det. Både han og helsesportslaget har hver for seg mottatt både kulturpris, marmorpris og frivillighetspris i Fauske. Og i 2001 var han Nordland fylkes kandidat til den nasjonale frivillighetsprisen.

Av spesielle aktiviteter har helsesportslaget arrangert skiløpet Skikongen i løypene ved Valnesfjord helsesportssenter. De er også spesielt kjent for båten Fauskværingen, en Fembøring som brukes til turer og den årlige Fembøringsmarsjen.


Helsesportslaget er også kjent for sin årlige julemesse, der de selger de håndarbeidsartikler laget gjennom hele året av lagets aktive medlemmer. Helsesportslaget har egne lokaler i to brakker på Vestmyra, nær innkjøringen fra E6.


I 2020 har Fauske helsesportslag følgende aktiviteter for sine rundt 150 medlemmer:

Mandag: Trim på trimrommet i Fauske idrettshall

Tirsdag: Snekring, maling, håndarbeid i brakkene

Tirsdag: Boccia

Onsdag: Trim på trimrommet

Torsdag: Snekring, maling og håndarbeid i brakkene.

Torsdag: Varmebassenget i Fauskebadet

Denne reportasjen fra Nordlands Framtid i 1993 forteller mye om Fauske helsesportslags aktivitet og betydning.

Etter årsmøtet i 1999 sto denne artikkelen i Saltenposten.


Kilder: Karstein Olsen, 50 års jubileumsberetning 2013.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page