top of page

Kunstklubben 9

09.09.09 kl 19:00 møttes 9 male - og kunstinteresserte damer for å starte en kunstklubb på Fauske.

Med på oppstartsmøtet var Sigrid Furebotten, Kristin Eidissen, Turid Andersen, Gerd Risvoll Linde, Lisbet Blekastad, Kari Thomassen, Tone Jordbro, Tove Olsen og Berit Raaum.

Solveig Moursund og Ewa Fjellstrøm var med en periode. De fire først nevnte utgjør Kunstklubben 9 i 2021.

De fire som i dag utgjør Kunstklubben 9. Fra venstre: Sigrid Furebotten, Turid Andersen, Gerd Risvoll Linde og Kristin Eidissen.


Målet som be satt i 2009 var å bidra til å skape, dele og stimulere til kunst og kulturopplevelser. For egen del og for lokalsamfunnet. Minst ei kunstutstilling i året var et konkret mål.

De skulle også arrangere kurs. Første utstilling var i november 2009 på bygdetunet. Rådhusets foajé har de også brukt.

Klubben har hatt utstillinger under Mons Petter-festivalen, Fauskedagan og andre lignende arrangement. De har også reist ut med utstillinger. Blant annet i 2018 da de både var på Tranøy fyr under åpningen, og hovedutstillere på den godt besøkte Skogvokterdagen.

Fra tidlig i perioden. Fra venstre Gerd Risvoll Linde, Kristin Eidissen, Ewa Fjellstrøm, Tone Jordbro, Sigrid Furebotten, Solveig Moursund, Kari Thomassen og Turid Andersen.


I 2013 - 2019 hadde Kunstklubben 9 galleri i lånte lokaler på Amfi-senteret. Fra 2017 har de leid lokaler i Edvardsen- gården på Fauske, der de har KulturGalleriKK9.

Kultursjef Ketil Hugaas klippet den røde sløyfa under åpningen. Dette lokalet var egnet for arrangement foredrag, kurs, matkvelder med mere.

På GalleriKK9 har de flere typer arrangement.


Der har de også et tett samarbeid med Olaug Rindahl, som driver Olaugs rammeverksted i tilknytning til kunstklubbens lokaler.

KulturGalleriKK9 er langt mer enn et kunstgalleri. Det er kultursenter der de har hatt en rekke forskjellige arrangement.

De har hatt kunstutstillinger, malerkurs for akvarell, akryl og olje, og de har arrangert matkveld med mat laget av nye fauskebeboere fra andre kulturer.

Kunst på veggen i Galleri KK9


Vinkurs med mat, knivutstilling og knivsliper-presentasjoner er to andre eksempler. Konserter, foredrag om strikking og gjenbruk, kurs i fermentering og fortellerkveld, og tegneren Bjørnar Meisler har fortalt om sitt arbeid.

De har hatt 17. mai-arrangementer, foredrag av prest Odd Eidner, forfatter Gitte Jørgensen og ulike gründere. Blant dem Anne Gry Jakobsen, opprinnelig fra Fauske, som driver Tranøy fyr.

Musikalske innslag på utstillinger, og kunstnere fra inn og utland som foredragsholdere, er andre eksempler på aktiviteter i Kunstklubben 9. Som startet 9. september 2009 klokken 19.

Åtte av de ni som startet Kunstklubben 9. Fra venstre Lisbeth Blekastad, Tove Olsen, Kristin Eidissen, Sigrid Furebotten, Turid Andersen, Tone Jordbro, Kari Thomassen og Gerd Risvoll Linde. Ikke til stede: Berit Raaum.


I mai 2022 flyttet klubben ut fra Edvardsensgården på grunn av at gården ble solgt og skulle pusses opp. Men Kunstklubben 9 består og har ulike planer.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page