top of page

Fauske gartneri i KleivaSaltdalingen Morten Kristiansen (f69) har bodd på Fauske siden 1989, og jobbet som miljøarbeider i Fauske kommune da han i 2000 startet gartneri i Kleiva på Inner-Fauske.

I 2006 fikk Fauske gartneri næringsprisen for 2005 i Fauske kommune.

Daværende ordfører, Kjell Eilertsen, sa i in tale at formannskapet har lagt vekt på at Kristiansen har bygd opp gartneriet uten formell utdanning og uten offentlig støtte.

- Vi har også registrert at gartneriet har stor kundetilfredshet, sa Kjell Eilertsen, før han overrakte blomster, kjøpt hos konkurrenten sammen med diplomet.

Den gang hadde gartneriet én ansatt og noen ekstrahjelper. Nå omsetter de for nesten 10 millioner kroner, og det er 12 ansatte, fortsatt hvorav en god del ekstrahjelper i høysesong.

I 2015 utvidet han gartneriet med 1000 kvadratmeter, og det er nå nesten 2000 kvadratmeter stort bygg på ei tomt som er nesten 20 mål. I tillegg til gartneridriften driver de utleie av lift.


Kilder: Morten Kristiansen, Arnt E. Pedersens artikkel i Avisa Nordland etter tildelingen av næringsprisen i 2006.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page