top of page

Fauske Bokhandel (1925-2013)

Isak Christensen bokhandel har tradisjoner tilbake til 1925. Butikken var både bokhandel og en kolonialbutikk der man fant de mer spesielle varer.

Skiltet er fortsatt intakt, men bokhandelen, som Marry Moen og hennes sønner drev i nesten 30 år, den ble borte i 2013.


I 1982 kom Marry og Ole Moen og deres fem gutter tilbake til Fauske etter 15 år i Mosjøen. Da hadde Isak Christensen bokhandel gått konkurs, og familien Moen på husjakt kjøpte bygget. Tanken var å bo oppe og leie ut butikklokalet.

I stedet startet de Fauske Bokhandel, som i høyeste grad ble en familiebedrift. Familien besto av Ole (f31), Marry (f36), Kenn Ole (f54), Åge (f57), Tian (f59), Kyrre (f60) og Arve (f68). Åge, Kyrre og etter hvert Arve drev bokhandelen sammen med foreldrene. I starten hadde de også god hjelp fra Torgeir Christensen, som hadde drevet bokhandelen i mange år.


De tre brødrene på jobb i bokhandelen. Fra venstre Åge, Kyrre og Arve.

Det gikk bra lenge, men omsetningen dalte da salget av skolebøker forsvant fra den lokale butikken. I 2010 trakk Marry seg ut, og Kyrre overtok som daglig leder. De siste årene var det bare brødrene Kyrre og Arve Moen som jobbet i bedriften.

Men omsetningen dalte, og etter hvert ble det for mye arbeid i forhold til den inntekten man satt igjen med. Tradisjonsrike Fauske Bokhandel ble lagt ned i 2013. «Kor e du, Arve?», sto det på russeplakaten.

Kilde: Marry Moen

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page