top of page

En radiokjendis fra Fauske

Ørjan Bringsli fra Fauske var en landskjent radiostemme, og en godt likt og respektert radiojournalist. Han er født 3. mai 1977 og døde 5. desember 2004, bare 27 år gammel.

Han begynte karrieren i Radio Fauske i 1991, der han blant annet var ungdomsredaktør og ledet en ungdomsredaksjon med 10-12 personer.

Ørjan Bringsli fra Fauske var en radiopersonlighet med utgangspunkt Tromsø. Her klar for å intervjue kronprins Haakon, mens kronprinsesse Mette Marit er i nærheten.


Han kom etter hvert over til Radio 1, senere Radio 3, i Bodø. I 1998 ble ha headhuntet til Tromsø der han ble redaktør i Radio Tromsø.

I denne perioden jobber han også litt for P4. I Tromsø jobbet han også for Radio 3 og senere Kanal 24, der han blant annet hadde sitt eget riksdekkende program kalt «Nynorsk». Der han spilte ny norsk musikk. I tillegg ledet han et nordnorsk aktualitetsprogram.

Tromsø IL

Han fulgte Tromsø IL i øverste serie tett i mange år, og TIL-spiller Robin Berntsen, som også var en god venn av Ørjan, holdt tale i begravelsen. Han sa på vegne av sine fotballkolleger at de opplevde han som en seriøs journalist i en tøff medieverden.

- Glad, full av liv og med et flott smil, sa Robin Berntsen. Blid, utadvendt, folkelig, flink å få i tale så vel barn som voksne, ble det sagt om Ørjan Bringsli, som også med den største selvfølge taklet å intervjue kjendiser. Kronprins Haakon Magnus er bare ett eksempel.

Sander

Da Ørjan Bringsli døde brått og uventet i 2004, hadde han nylig vært på intervju og fått jobb i NRK Nordland i Bodø. Han vurderte å flytte til hjemtraktene, men han takket nei til jobben. Han ville være i Tromsø.

Ørjan Bringsli var samboer med Beate Løkås, som nå bor i Sørfold. Sammen har de sønnen Sander som ble født i 2000.

Kilder: Benthe Bringsli (mor), Beate Løkås (tidligere samboer), artikler om Ørjan Bringsli av Sverre Breivik i Saltenposten fra 2001 og 2004. Artikkel av hans Trygve Holm i Nordlandsposten tidlig 90-tall.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page