top of page

En internasjonal fotomodell fra Fauske

18 år gammel flyttet Melissa Johansen til Oslo for å gå på hudpleieakademiet. Hun ble stoppet på gata av en som mente hun burde prøve seg som fotomodell.


Bildet er tatt i Paris for Vogue, ett av verdens mest kjente motemagasiner. Kanskje den jobben Melissa er mest stolt av. Her var hun 21 år, og det er en serie bilder i bladet.


Året før hadde hun blitt nummer to i den landsomfattende konkurransen Frøken Norge. Vinneren var sikret et års modelloppdrag.

Nummer to ble også forespeilet en modellkarriere, men Melissa Johansen hadde verken tro på det eller spesielt lyst.

Men etter at hun ble stoppet på gata, sa en kompis til henne at hun burde prøve, i hvertfall litt. Hun kunne i det minste tjene litt ekstra ved siden av studiene.

En brudedesigner i Milano brukte Melissa mye som modell over lang tid.


Plutselig var hun klar for oppdrag i Milano. Det ble både Paris og London, og etter hvert likte hun dette livet.

Det ble to uker i Sør-Afrika. Hun gikk modell for kjente klesmerker. Hun har prydet det kjente motemagasinet Vogue og en rekke andre. Hun var med på musikkvideoer, hun har vært med på en katalanske spillefilm i Barcelona, og hun har presentert det kjente klesmerket Prada.

Førstesida på det tyske magasinet Brühl. Bildet er tatt mot slutten av karrieren, rundt 2001.


Melissa er 1,77 høy, og hun tror hennes hulderutseende; lys hud, rødlig hår og grønne øyne, har vært blant suksessfaktorene.

- Som modell var jeg seriøs og, forsto jeg, ganske grei å jobbe med. Jeg er i hvertfall takknemlig for at det har gått så bra, og at jeg fikk så mange oppdrag hos kjente designere, sier Melissa Iren Johansen.

Ett av en serie bilder tatt på et gammelt slott i Romania. Til et østerriksk moteblad.


I 2002/2003 fikk hun nok av å bo i en koffert, og hun flyttet hjem til Fauske. Her ble det en del sporadiske jobber. Den siste hadde hun like før hun flyttet fra Tromsø i 2021.

I mellomtiden har hun jobbet i motebutikker, men hun har også et år på fiskebruk i Lofoten

Her er hun i Cosmopolitan, et stort internasjonalt moteblad. Bildene er tatt i Istanbul.


I 2023 bodde hun i Tønsberg sammen med samboer Martin Urmark.

Melisa Johansen er født 5. september 1977, og vokste opp på Fauske. Hennes mor er Tone Johansen (f58). Faren er Per Gunnar Jordbru (f50-d2020). Hun har ei lillesøster på Fauske; Hege Christel Johansen (f82)

Melissa 45 år gammel. Bildet er tatt i 2022.


Å bli nummer to i Frøken Norge var en slags start, men egentlig ikke. Modellyrket var ikke det Melissa ville satse på da. Utklippet er fra Nordlands Framtid.


Melissa Iren Johansen døde 3. juli 2024, 46 år gammel. Hun ble gravlagt på Fauske.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page