top of page

Eiendomsmeglerne

I 1993 kom avhendingsloven som sikret kjøperne langt større rettigheter. En lov som skapte både økonomisk og juridisk sikkerhet ved boligsalg.

Dette førte til at langt flere hus, etter noen år de aller fleste, ble solgt via megler.

Asbjørn Ingebrigtsen var Fauskes første eiendomsmegler på heltid.


Sigurd Refvik drev noe med eiendomsmegling før den tid, men Asbjørn Ingebrigtsen er den første eiendomsmegler på heltid i Fauske. Han begynte hos Refvik i 1997.

Aeiendom ble etablert i 2001. Da skilte Refvik eiendomsmeglingen ut fra sin øvrige virksomhet.

I 2006 ble Ingebrigtsen den første eiendomsmegleren som startet eget selskap på Fauske, som han driver fortsatt. Det juridiske navnet er Salten eiendomsmegling, men fra 2008 ble forretningsnavnet Notar Fauske.

Aeiendom har størst markedsandel på boliger i Fauske.


Fra 2005 til 2014 var Terje Skogvoll eiendomsmegler hos Aeiendom. De siste årene har Aeiendom, det største meglerfirmaet på Fauske, hatt tre meglere. Det er Øyvind Dybvik, Stian Wikstrøm og Petter Setså.

Sigurd Refvik var den første som i noen særlig utstrekning drev med eiendomsmegling på Fauske.


Notar, holdt til i det som kalles Solvikgården, rett overfor Aeiendom. 1. april 2022 la Notar ned kontoret på Fauske, som da en periode ikke hadde vært åpent daglig. Asbjørn Ingebrigtsen hadde dels kontor på Fauske og dels på Tverlandet.


Daniel Eriksen Martinsen


I tillegg driver Sparebank1 Nord-Norge megling under navnet Eiendomsmegler 1 Nord-Norge. De holder til ved Rema 1000 i Sjøgata. Megleren der heter Daniel Eriksen Martinsen, og er bosatt på Rognan.

Terje Skogvoll var eiendomsmegler fra 2005 til 2014.I tillegg til de nevnte meglerne på Fauske, har også noen Bodø-meglere en viss markedsandel på Fauske. Blant annet har NordMegler i Bodø flere forretningseiendommer til salgs.

Det selges årlig rundt 180 boliger i Fauske. Av disse er rundt 100 eneboliger, 60-70 leiligheter og 15-20 rekkehus/tomannsboliger.

Prisstigningen fra 2010 til 2020 har vær 3-5 prosent pr år. Gjennomsnittsprisen for eneboliger er 20.000 pr kvadratmeter og 29.000 kroner for leiligheter.

Leiligheter er dyrere pr kvm fordi de i gjennomsnitt er mindre og nyere en eneboligene.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page