top of page

Clas Ohlsson – en dingsebutikk

30. september 2021 var en spesiell dag i Fauskes næringsliv og handelsstand da den svært kjente butikkjeden Clas Ohlsson åpnet sin butikk på Fauske. Det er viktig for et handelssenter som Fauske å ha så attraktive butikker, og det har vært jobbet lenge for å få dem hit.

De fem heltidsansatte fra starten. Fra venstre Julie Emanuelsen, Ramona Nikolaisen, Lise Lotte Duarøy, Tobias Melvik Stprstein og Olve Herheim.


I 723 kvadratmeter gikk butikksjef Julie Emanuelsen (f98) og fire andre heltidsansatte i gang med det de benevner som en dingsebutikk på Amfisenteret.

Virksomheten ble grunnlagt som postordrefirma i 1918 av Clas Ohlsson (1896-1979) i Insjön i Dalarna i Sverige. Første produkt var «Gjør det selv-bøker», men ble fort utvidet til et bredt utvalg av tekniske produkter.

Butikksjef Julie Emanuelsen kan by på et rikt vareutvalg, det meste tekniske produkter. Hun kom fra teamlederjobb på Clas Ohlsson på City Nord i Bodø.


De har nå 230 butikker i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia. Vareutvalget er 15.000 artikler, men alle butikkene har ikke alt. Utvalget varierer etter butikkstørrelse.

Frem til 1980-tallet var postordre Clas Ohlssons primære virksomhet. Postordresalget ble komplettert med butikkutsalg i Insjön, kjedens aller største butikk.

Julie Emanuelsen i spissen for en lenge etterlengtet butikk på Fauske, en av 11 i Nordland.


Insjöbutikken er det største turistmålet i Dalarna og blir hvert år besøkt av omtrent 600 000 personer. Til Insjön kommer også nyansatte for opplæring. Der ligger også Clas Ohlsson-museet.

I Norge kom den første butikken i Torggata i Oslo i 1991. Totalt har Clas Ohlsson 228 butikker, hvorav rundt 90 i Norge. Kjeden har 4500 ansatte i fire land og 8,3 milliarder kroner i omsetning.


Kilder: Julie Emanuelsen, Wikipedia, www.clasohlsson.no

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page