top of page

CanCan - Fauskes eneste garnbutikk

Garnbutikken CanCan ble etablert av Rigmor Alstad sommeren 1984. Den lå i starten i Edvardsengården og har vært i Arkaden. Frem til 2015 lå den på nederste del av Øvre Marmortorg.

Navnet CanCan tok Rigmor fra navnet på et spesielt fint garn som hun solgte. Et plagg man kan strikke festplagg av. CanCan er også en dans. Dette garnnavnet finnes ikke lenger.

Rigmors svigerdatter, Mette Alstad (f62), overtok butikken og flyttet til de tidligere Fagerslokalene 5. januar 2015. Der er den fortsatt.

CanCan tilbyr garn og broderi i de 80 kvadratmeter store lokalene. I tillegg til Mette Alstad er det en ansatt i halv stilling. I 2019 omsatte garnbutikken tett på 2 millioner kroner.

Mette Alstad på CanCan i 2015 da butikken akkurat hadde flyttet til der den er nå.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Butikken har historie tilbake til 1976 og Anna Elisabeth Brønlund (f52) som nå bor i Steinkjer.

Hun het Elisabeth Jonassen da hun bodde på Fauske, og på Mo drev hennes søster garnbutikk. Søsteren ønsket seg en filial på Fauske, og i 1976 åpnet Elisabeth garnbutikken Moull i Rådhusgata.

I 1979 overtok Elisabeth butikken og døpte den om til Beth's. Fem år senere solgte hun den til Rigmor Alstad.


Kilder: Mette Alstad, Rigmor Alstad, Anna Elisabeth Brønlund

Commentaires


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page