top of page

Fauskes største byggevarehus

Byggmakkers 3600 kvadratmeter store byggevarehus på Krokdalsmyra er Fauskes største målt i både areal og omsetning. Det var 2. april 2009 at Bodøfirmaet Gunvald Johansen i Byggmakkerkjeden åpnet butikk på Fauske.

Ole André Lilleløkken er daglig leder på Byggmakker Fauske.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Omsetningen i oppstartsåret var nær 20 millioner kroner, og året etter nær 30. I 2019 omsatte Byggmakker Fauske for 52 millioner kroner.

Ole André Lilleløkken, født 1972, kom inn i bedriften i 2009 og ble daglig leder året etter. Han kommer opprinnelig fra Dombås, kom nordover i 1989, og var gårdbruker på Helland i Sørfold da han omskolerte seg ved å studere økonomi i Bodø.

Byggmakker Fauske regner seg som et komplett byggevarehus. I tillegg til privatmarkedet, har de også store leveranser til byggebransjen, for eksempel til de nye skolebyggene i Fauske.

Med sine 3600 kvadratmeter er Byggmakker Fauskes største byggevarehus.


Gunvald Johansen startet i Bodø i 1963. Gunvald døde kort tid etter, og sønnen Gunnar, som fortsatt er daglig leder, og hans to sønner Jørn Vidar og Andreas, driver bedriften, som driver Byggmakker også i Svolvær og på Leknes i tillegg til Bodø og Fauske. I 2020 er de i ferd med å etablere seg på Hunstad.

Byggmakker var den første etableringen på det nye forretnings/industriområdet på Krokdalsmyra. Her er en reportasje i Avisa Nordlands bilag Indre, to uker før åpningen, som var 1. april 2009.


Byggmakker Fauske har 15 ansatte, og er en av nærmere 90 Byggmakker-bedrifter i Norge. I 2018 ble Fauske kåret til Årets Byggmakker-butikk i Norge for 2017.

Kilde: Ole André Lilleløkken


Comentários


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page