top of page

Byfeskern startet fiskebutikk og fiskemottak

20. april 2021 åpnet Bård Larsen (f73) fiskebutikken «Byfeskern» i Sjøgata på Fauske. Han driver fiske fra båt som han medeier i, og i butikklokalene ligger fiskemottaket der fisken bearbeides.

Fiskekaker er det mest solgte produktet, men de tilbyr også egenprodusert fiskegrateng, fiskepudding og fiskesuppe i tillegg til fersk fisk.

Bård Larsen er fra Fauske. Han utdannet seg til prosessoperatør med tanke å jobbe på Elkem. Da han ikke fikk fast jobb der, dro han i stedet til Svalbard og ble gruvearbeider.

I 2003 kjøpte han sammen med andre sin første fiskebåt. I 2017 begynte «Byfeskern» å fiske fra Fauske, og å selge fisk ved kai.

Med båten, som bærer navnet «Simen H» fisker han i Skjerstadfjorden, mot Breivik, Venset og noen ganger mot Rognan.

Bygget i sentrum ble kjøpt høsten 2020. Investeringen er rundt 5 millioner kroner, hvorav 1,6 i kjøkken, 1,2 i kjøp avbygg, rundt én million i restaurering av bygg. Båten kommer utenom. Den ligger i et eget selskap sammen med andre.Bård Larsen foran båten.
Bård Larsen er gift med Camilla Larsen (f77). Sammen har de barna Marius (f00) og Martine (f04).

Båten er også på veggen utenfor butikken.


Utover i 2022 ble produktene spredt til flere butikker på Fauske. I januar 2023 ble fiskebutikken stengt på ubestemt tid, og lokalene kun i bruk til produksjon av fiskeprodukter.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page