top of page

OL-boliger ble Brygga hotell

Brygga Hotell i østenden av Sjøgata ble reist midt på 1990-tallet på brakker brukt under OL å Lillehammer i 1994. Tom Åge Sørensen (1956-2019) var gründeren som startet det første hotellet på Fauske utenom Fauske Hotell.

Brygga Hotell er restaurert flere ganger, og tar seg nå sånn ut mot fjorden.

Fauske Hotell overtok senere Brygga, og 1. januar 2013 overtok Saltdalsfirmaet Jansen boligservice hotellet fra Fauske Hotell. De har senere døpt om selskapet til Eiendom Nord AS. Lars Jansen og Jann Werner Jansen er sammen med daglig leder Tor Gunnar Gusjås sentral i bedriften.

Tor Gunnar Gusjås i resepsjonen på Brygga Hotell i 2015.

Brygga hotell har 30 rom, som for det meste leies ut til arbeidsfolk på større oppdrag i Fauske og omegn. Bygging av Vestmyra skole og omfattende oppdrag på Elkem er eksempler på prosjekter som har gitt mye utleie for Brygga Hotell.

Men de tilbyr også overnatting for forbipasserende og andre, særlig sommerstid.

Eiendom Nord A eier også Seljestua i lokalene etter det nedlagte Samvirkelaget i Nedre Hauan. Der er det 17 rom med hotellstandard. Også der leies det mest ut til arbeidsfolk utenfra. Eiendom Nord har også flere utleieenheter på Fauske, både bolighus og leiligheter.

Marmor i inngangsområdet.


Bygget ble reist i et uvanlig høyt tempo det nye hotellet kom på plass på Fauske i 1995. Billedreportasjen er fra Nordlands Framtid.


Kilde: Tor Gunnar Gusjås, Nordlands Framtid



Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page