top of page

Terje Blekastad - den mest kjente legen

Terje Blekastad (f43) kom til Sulitjelma som verkslege og distriktslege i 1972, akkurat da jernbanen ble vei. Senere ble han Fauske mest kjente og populære lege.

Terje Blekastad med sin første legekoffert, som han har tatt vare på. Bildet er tatt i 2011, kort tid etter hans siste dag som lege.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Terje Blekastad er født i Romsdal, vokst opp i Gudbrandsdal og studerte i Oslo. Han spesialiserte seg på allmennmedisin.

I et intervju med Saltenposten 40 år senere beskriver han jobben i Sulitjelma som en luksusjobb, med stort hus, fri tilgang til hytte på fjellet og gode økonomiske betingelser, men også mye jobb og hard vaktbelastning.

Etter fire år i Sulitjelma, flyttet han i 1976 til Finneid og distriktslegejobb på Fauske. Først i egne lokaler i Storgata 48. Fra 1980 i nytt kommunalt legesenter.

Blekastad trivdes ikke i det han kalte et stivbeint kommunalt system, og i 1988 startet han eget legekontor i Arkaden.

Fra 2001, da fastlegeordningen kom, flyttet han til Havnegården i Sjøgata.

31. august 2011 hadde Terje Blekastad sin siste dag som praktiserende lege.

Han vikarierte en tid etterpå i en administrativ stilling i Fauske kommune én dag i uka.

Terje Blekastad satt 12 år (1979 – 1991) i Fauske kommunestyre for Høyre. Var ønsket som partiets ordførerkandidat, men hadde problemer med å kombinere legegjerningen med fremtredende politisk aktivitet. Sluttet med politikk i 1991.

Har vært aktiv i legeforeningen, blant annet fylkestillitsvalgt i allmennlegeforeningen.

Terje Blekastad er gift med Lisbeth, og har barna Magnus og Hedda.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page