top of page

Bilskadesenteret – karosseri og lakkeringsverksted

I 1990 startet den bilinteresserte maler/tapetserer Arne Hjemaas (f66) lakkeringsverksted i ei låvebygning i Hauan. Det ble mer og mer jobb, og i 1995 kjøpte han Wangs billakkering innerst på Søbbesva. Der holder Bilskadesenteret fortsatt til.

De solgte bygget og halve driften, men fortsatte i jobben. Fra venstre Jonny Myrvang, Bjarne Hjemaas og Arne Hjemaas.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Etter hvert utviklet fra bare lakkering til et karosseri- og lakkeringsverksted, med moderne utstyr for både oppretting og lakkering.

Moderne utstyr og omfattende sertifisering har gjort Bilskadesenteret Fauske til en suksess.


Kurs og sertifisering har gjort de til et fullverdig verksted som også brukes av større kunder. Blant annet har de avtale med Posten Norge for biler fra hele Salten.Daglig leder Arne Hjemaas


Brannen 11. mai 2008 ødela verkstedet totalt. Det gjorde at det var ute av drift i 18 måneder. De kom sterkt tilbake.En større kontrakt for Posten Norge er attraktivt for et fauskefirma.


Tre eierne solgte bygget og halve driftsselskapet til Nordvik i 2017. Dette året havnet de på de tre øverste plassene på inntektstoppen i Fauske, Arne Hjemaas med 8,6 millioner, Bjarne Hjemaas med 6,6 millioner og Jonny Myrvang med 6,3 millioner kroner i inntekt.

Bilskadesenteret Fauske omsetter årlig for rundt 15 millioner kroner, og har jevnt ligget på 1,5 – 3 millioner kroner. Det er åtte ansatte fordelt med fem på oppretting/karosseri, én på lakkering, én på taksering og én på kundemottak.Et skap i inngangspartiet forteller litt om Arne Hjemaas’ bilinteresse, Godt fremme er utmerkelsen Muscle Machine of the Year fra 2007 for hans helt spesielt bygde bil.
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page