top of page

The Arrows – pophelter fra Fauske

De startet i 1963 som Shadowsband under navnet The Young Ones. Frem til 1967 var de et kjempepopulært norsk band, med hitlåter på VG-lista og med store spillejobber. Den største opplevelsen hadde de i sportshallen i Sundsvall foran 10.000 tilskuere, hvorav en stor gruppe hylende ungjenter.


The Arrows på scenen under gjenforeningen i 2018, 51 år etter at alle fire sist sto på scenen ilag. Fra venstre: Geir Mortensen, Nils Ole Steinbakk, Torstein Leirvik og Erik Sundby.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Bandet besto av Geir Mortensen (vokal), Torstein Leirvik (gitar), Geir Sundby (bass) og Nils Ole Steinbakk (trommer). Erik Sundby har det meste av livet bodd i Bergen, Torstein Leirvik i Levanger, Geir Mortensen i Bodø og Nils Ole Steinbakk på Fauske.


Sånn så de ut i 1966. Fra venstre Geir Mortensen, Nils Ole Steinbakk, Torstein Leirvik og Erik Sundby.

Bandet har flere ganger opptrådt etter at de ble oppløst i 1967. De har til og med stått på scenen i Liverpool og i St. Petersburg. Men først i september 2018 var Torstein Leirvik tilbake sånn at det ble originalbesetningen fra 60-tallet.

Da hadde de en stor gjenforening for fullsatt spisesal på Scandic Fauske.

På 70-tallet var Geir Mortensen, Erik Sundby og Nils Ole Steinbakk med i dansebandet Nye


Arrows sammen med Kjell Arne Pleym, Elisabeth Skaar Kristensen og Harald Skjerstad.

Kilder: Nils Ole Steinbakk, Helge Simonsens artikkel i Saltenposten før gjenforeningskonserten i 2018, Stig Bjørnar Karlsens artikkel i Saltenposten fra gjenforeningskonserten i 2018.- Vi oppførte oss vel foran Arrows omtrent som jentene i dag foran Justin Bieber. Flaut, men sant, sa fra venstre Gerd Anne Styrmo, Tove Ankil Pettersen, Liv Mathiassen og Tove Pedersen (Johansen) til Saltenposten i forbindelse med gjenforeningen i 2018.


Arrows er representert på det nasjonale rockemuseet Rockheim i Trondheim.

I 1967 ble det laget et postkort med Arrows på.


Musikkforhandler Berge i Bodø brukte dette kortet som reklame.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page