top of page

Sju sesonger på Glimts A-lag

Håvard Halvorsen, født 20. mai 1973, har spilt 173 kamper og scoret 9 mål for Bodø/Glimt. 132 av kampene er i Eliteserien. Han er dermed den fra Fauske med desidert flest kamper i øverste serie.

Håvard Halvorsen i en Eliteseriekamp mot Molde på Aspmyra tidlig på 2000-tallet.

Foto: Sverre Breivik.


Han debuterte for Glimt mot Haugesund borte 9. april 2000. Da kom han fra Trondheimsklubben Byåsen etter fire sesonger der i nest øverste divisjon. Før det et år i Strindheim. Dermed ble de 12 år med toppfotball (to øverste divisjoner). Før den tid har han rundt fem sesonger på Fauske/Sprints A-lag.

Håvard Halvorsens siste kamp for Glimt var mot Moss på Aspmyra 5. november 2006. Da scoret han mål. Han var fast i første-elleveren nesten hele perioden i Glimt. Hans spilte høyre eller venstre back, mest venstre.

Ifølge han selv var de største opplevelsene med Glimt å spille cupfinale mot Rosenborg i 2003 (tap 1-3 etter ekstraomganger), etter å ha slått Tromsø på Alfheim i semifinalen. Samme år ble de nummer to i serien bak Rosenborg.

Å spille europacup mot Besiktas året etter, og å vinne stort over Brann i en høstkamp i flomlys med stor stemning på Aspmyra, er også noe av det han husker godt.

Håvard Halvorsen er sønn av Astrid og Bernt Halvorsen, og vokste opp i Hauan. Han utdannet seg til petroleumsingeniør på NTNU i Trondheim, og var også ett år i USA.

Etter fotbalkarrieren i 2006 flyttet han tilbake til Trøndelag der han jobber for Equinor i Stjørdal. Jobben er reservoaringeniør, og går ut på å planlegge nye felt.

Han bor på Skatval i Stjørdal, og er far til Martin (f04), Kristian (f07) og Mina (f11). Alle tre spiller fotball, og Håvard har vært trener for en av dem og er i 2021 trener for én.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page