top of page

Storscorer fra Valnesfjord

 Ivar Unhjem (f1990) er tidenes toppscorer i Junkeren og han var avdelingens toppscorer i flere år. I 2023 passerte han 150 mål på 170 kamper for Junkeren i løpet av ni sesonger. 

Ivar Unhjem foran lagkameratene på Junkeren-trening i 2023. Han er tidenes toppscorer i klubben.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I 2018, 2019 (2020-sesongen ble avlyst) og 2022 var han også toppscorer i den 3.divisjonsavdelingen Junkeren spilte i. I 2023, en divisjon høyere, scoret han 10 mål.

A-lagskarrieren begynte i Fauske/Sprint, der han som 17-åring i 2008 scoret 15 mål på 13 kamper. Totalt har han ut 2023 passert 260 mål inkludert flere sesonger i Trøndelag. Også der ble han toppscorer i sine klubber.

Medfødt gen

 - Jeg tror målteft er et litt medfødt gen. Å være på rett plass til rett tid, det er et instinkt, sa han i et intervju med Saltenposten i 2023. Han har ikke tall på hvor mange hat-trick han har scoret, men tre ganger har det blitt seks mål i en kamp.

I det samme intervjuet sa Ivar Unhjem at det var en forbigåelse at han ikke ble Bodø/Glimt-spiller de sesongene han scoret flest mål i Junkeren.

Ivar Unhjem og trener gjennom åtte år i Junkeren, Joachim Kildal.


I samme artikkel i Saltenposten sa Junkeren-trener i åtte av de ni årene Joachim Kildal dette om Ivar Unhjem: Han er ikke vår beste spiller, men han har vært vår viktigste spiller over tid.

Mens lagkamerat Sidad Chooly sa dette: Målmaskinen Ivar er ikke den som jobber mest for laget. Han kan være borte store deler av kampen, men plutselig dukker han opp og scorer et viktig mål.

 Ivar Unhjem kommer fra en idrettsfamilie i Valnesfjord. Broren Runar (f88) har doktorgrad i fysisk trening, og broren Bjørnar (f95) spilte mange sesonger på Fauske/Sprint. Far Anders Unhjem og mor Hanne Jakobsen er også kjent som svært aktive.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page