top of page

Samlere fra Fauske

Tre samlere har de siste årene stått frem i avisene med sine noe spesielle og store samlinger.



Edd Are Pedersen har rundt 500 lastebiler og rundt 200 gravemaskiner i loftstua. Der har han også «verkstedet» hvor han setter sammen byggesettene. Bilene er i størrelse 1: 200, og svært lik originalen i fasong og utseende.



Svein Hoel har rundt 40.000 penner hjemme på veggen i kjelleren. Bare reklamepenner. De må ha et firmanavn, et produktnavn eventuelle lag og foreninger. Han sorterer dem alfabetisk for å finne ut om han har ei sånn penn fra før eller ikke. Samlingen er trolig en av Norge største, men ikke den største. Rune Staxrud fra Ski har 100.000, og vet ikke om noen større i Norge. Verdens største pennesamling har danske Finn Sørensen med 500.000 penner.



Eva Frostmo (f44) hadde jula 2014 hele 641 små og store nisser hjemme. Hvert år barmannen Sverre opp fra kjelleren 23 kasser med nisser. Eva danderte nissene i en sammenheng, sånn at de som står ilag passer ilag. De fleste i stua, noen i gangen, noen få utenfor huset. Noen av nissene sykler, andre rocker, noen spiller musikk. Ekteparet Frostmo tror ikke samlingen blir vesentlig større enn den er nå. De siste årene har nissene forblitt i kjelleren.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page