top of page

Søstrene Suse gjorde kiosken om til populært spisested

I 2008 kjøpte søstrene Lise og Elin Bakkegård Strømsneskiosken, der de begge jobbet fulltid. Fram til da hadde Jørn Stene drevet kiosken fra 1985, avbrutt og bygd opp etter brann i 1994.

Søstrene Suse Bistro er et spisested med plass til 70 gjester.


Strømsneskiosken hadde ølutsalg, som det ikke var behov for etter at ølmonopolet ble opphevet i 2011. I stedet søkte de skjenkebevilling, men kiosker kunne ikke få det, så de utlyste navnekonkurranse.

De to søstrene ble ofte kalt «Søstrene Suse», så når noen foreslo «Søstrene Suse Bistro» ble det navnet fra 2016. I 2017 utvidet de, og fikk en kafe med 70 sitteplasser.

Menyen fra gatekjøkkenet er beholdt, men utvidet betydelig. De markedsfører seg som et sted for alle, og arrangerer både pubkvelder, ungdomskvelder og egne kvelder der presten er til stede.

Søstrene Suse Bistro får stor medieoppmerksomhet, de har sus(s)ebenk utenfor, de har vært årets bedrift i Valnesfjord og har nevnt i forbindelse med NAFs kåring av året veikro. i 2020 var også den populære NRK-duoen Team Bachstad innom.

Søstrene Elin (t.v.) og Lise Bakkegård driver Søstrene Suse Bistro.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Comentarios


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page