top of page

Rørlegger’n Fauske

I 1972 flyttet Edgar Skår (f35) til Fauske og startet rørlegger Nilsson avdeling Fauske. Snart 50 år senere driver sønnene samme virksomhet i samme lokaler, bare mye, mye større.


Bygd som grossistlager for dagligvarer i 1963, har huset lokalt rørleggerfirma siden 1972.


I 2020 er Rørlegger’n en ganske stor bedrift på Fauske, med 25 ansatte, mye større lokaler, solid økonomi og med små og store oppdrag i hele Salten.

Bygget var bygd i 1963 av engrosfirmaet Kristine Oppegård, senere Køff. Før Nilsson kom i var det i bruk som lager for Fauske Samvirkelag.

I to etapper, i 1998 og 2001, ble Nilsson, som Alfred Nilsson startet i 1923, solgt til Bergen rørhandel. 1. juni 2001 kjøpte Edgar, Ketil og Jørn Are Skår Fauske-avdelingen og kalte den Rørlegger’n Fauske AS.

Brødrene Jørn Are (t.v.) og Ketil Skår har drevet Rørlegger’n Fauske siden firmaet ble stiftet i 2001.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Edgar Skår pensjonerte seg da. Ketil Skår (f60) ble daglig leder og Jørn Are Skår (f66) prosjektleder. I 2012 overtok de bedriften, som de siden har eid 50 prosent hver.

De er altså eid på Fauske, og har de siste årene stått utenfor landsdekkende kjede. De har bygd opp økonomi og kompetanse til å være med på store anbud, og omsetter for rundt 40 millioner kroner i året. Gjennom å ta inn mange lærlinger (i 2020 har de fire) har de også sikret rekrutteringen av rørleggere. Rørlegger’n Fauske er også en godt synlig lokal sponsor.

Tore Aronsen.


I oktober 2023 skrev Saltenposten at Ketil Skår var i ferd med å bli pensjonist og være det meste av tiden i Australia. Tore Aronsen overtok da som daglig leder..

Ifølge Proff.no hadde Rørlegger´n Fauske 21 ansatte og 73 millioner kroner i omsetning i 2022.


De andre rørleggerbedriftene på Fauske er:

Ebbe rørservice i VVS-eksperten, ledet av Eirik Barstrand


Haneseth, tidligere Bringsli Rør ved Kristian Bringsli


Fauske Rør i kjeden Bademiljø ved Bård Lyng Olsen


תגובות


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page