top of page

Pink Division (2001-2011)

Band fra Fauske som kun fremførte musikk fra Pink Floyd. Besto av Ernst Storeide (sang og gitar), Hans Vilhelm Stokland (gitar), Ivan Danielsen (tangent) og Arne Hjemaas (trommer). I tillegg flere korister, blant dem Gry Stemland og Veronica Esaiassen.

Pink Division var et band som ofte trakk fullt hus.


Bandet utløp fra After Eight, der de fire var med. Ernst Storeide og Hans Vilhelm Stokland spilte en Pink Floyd-sang. Dermed var Pink Division i gang. Sin første store opptreden hadde de på Arctic Rock i Bodø 3. november 2001. Da sto de på scenen i Bodø Spektrum sammen med Osibisa, Nazareth og Manfred Mann.

Med 5000 mennesker i salen ble dette også bandets største opptreden, men de spilte en rekke ganger for både 2000 og 3000 tilskuere, både offentlig og i eventoppdrag for næringslivet, alt i et stort geografisk område.


Pink Division i 2001. Fra venstre: Hans Vilhelm Stokland, Ivan Danielsen, Ernst Storeide og Arne Hjemaas.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Pink Division er den gruppen som til sammen spilte for flest tilskuere på Rock Kafé i Bodø. De var der to ganger i året de ti årene gruppen besto.

I en internasjonal konkurranse ble de kåret til verdens fjerde beste Pink Floyd Tribute-band

Gruppens siste spillejobb var på Rock Kafé i desember 2011.

Kilde: Ernst Storeide


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page