top of page

Nord-Norges største klestrykkeri

I det tidligere Sparebankbygget i Gata (Fauske sentrum) driver Audun Jonassen (f83) Nord-Norges største klestrykkeri.

Etter at oppdragsmengden stadig økte, valgte han å satse en million kroner på en automatisk trykkemaskin som gir langt større muligheter for å ta større oppdrag.


Audun Jonassen ved den automatiske trykkemaskinen.


Audun Jonassen er fra Fauske, men han startet sin virksomhet i 2011 på et soverom i Hemsedal. Han flyttet til Fauske i 2014, etablerte seg i Gata i 2016 og i bankbygget i 2021.

Virksomheten er tredelt. De ene er Klestrykk med skolegensere, arbeidsklær og russeklær som noen eksempler.

Det andre er nettbutikken ektebajas.no med en rekke humoristiske produkter, ant annet t-skjorter, capser, og kopper med morsomme påskrifter.

Det tredje er merket Perfect Line, som er snowboardklær. Det har ligget nede en stund, men tas etter planen opp år det begynner å gå seg til med det nye utstyret i de nye lokalene.

En selvmotsigende tekst på t-skjorte.


Bedriften har fire ansatte i tillegg til Audun Jonassen selv. Det leies også inn arbeidskraft i perioder. I høysesongen, som før jul i rekordåret 2020, var han opp i 14 stykker på jobb. 95 prosent av salget er ut av Fauske, men butikken er godt besøkt av turister.

Capser møter folk som kommer inn i butikken, som også er produksjonslokalet.


Audun Jonassen er Kristelig Folkepartis eneste kommunestyrerepresentant i hjemkommunen. I 2006 ble han nummer tre i NRK-programmet Skaperen, der det var om å komme med gode forretningsideer. Hans prosjekt var snowboardklær mot hasj.
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page