Nord-Norges første selvbetjente pol

Butikken åpnet 23. mars 1987. Da var det fire ansatte. Det var Rigmor Fagerheim, Marit Sollund, Anne Grønli og Agathe Medås. Da var det diskbutikk (ikke selvbetjent), de hadde åpent kl 10-15, og de holdt til i Sjøgata 56 (rett vest for dagens Biltema).Alice Brekke kom fra Cubus, og ble butikksjef på Vinmonopolet på Fauske fra 1. mai 2020.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Før etableringen ble det holdt folkeavstemming i Fauske. Den endte med klart flertall for å etablere Vinmonopol på Fauske.

I 1999 fikk Fauske Nord-Norges første sevbetjente Vinmonopol da de flyttet til underetasjen på Focussenteret som det het da.Marit Sollund var polbestyrer i nesten ti år.


Tore Kosmo var første bestyrer. I 2009 overtok Marit Sollund, som sluttet i april 2020.

Nå har polet to ansatte på heltid. Det er butikksjef Alice Brekke og nestleder Pia Johansen. I tillegg fire deltidsansatte.


Lokalene er 430 kvadratmeter. Polet på Fauske har 1250 merker og tilgang på 20.000 produkter


Vinmonopolets oppgave er å sikre ansvarlig salg av alkohol, og dermed bidra til at skadevirkningene blir mindre enn de ellers ville vært.


Kilder: Distriktssjef Arnt Inge Johnsen, Vinmonopolet, Nordlands Framtid, Nordlandsposten.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen