top of page

Mary Hugaas – Sulitjelma sanggruppe

Mary Hugaas, født 1. mai 1921 i Bergen, bodde i Sulitjelma det meste av livet. Hun er en av de fremste musikkpersonligheter gjennom tidene i Fauske kommune. Hun er kjent fra kor som dirigent, og har laget en rekke sanger og revytekster. Mest kjent for å ha laget sanger for og vært frontfigur i Sulitjelma sanggruppe.

Mary Hugaas presentert som «Mamma Sulis» i sønnen Ketils bok.


De opptrådte på tv da det bare var én kanal, de ga ut kassetter/plater og ble nasjonalt kjent. Spesielt for «Sangen om Sulitjelma-fjellene, en sakte vals som hun skrev i 1951 med det legendariske refrenget «Sulitjelmafjellene de ligger – de ligger der, som et eventyrland i dryss av sne».

Mary Hugaas ble i 1991 tildelt Fauske kommunes kulturpris. I 1992 ble hun «Årets Albertine» under Mons Petterfestivalen.


I boka er det et bilde av Sulitjelma sanggruppe på scenen.


I 2000 kom boka «Mamma Sulis» om Mary Hugaas. Den ble gitt ut i regi av Sulitjelma Historielag, og stoffet var samlet og redigert av Marys sønn, Ketil Hugaas.

Boka inneholder historien om Mary Hugaas, mens først og fremst både tekst og noter til mange av hennes sanger.

Hun er født Mary Franciska Petterson og ble gift med Leif Hugaas i 1941. De fikk sønnene Odd, Jan og Ketil.


Kilde: Ketil Hugaas og boka «Mamma Sulis».Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page