top of page

Ico, så Tools, nå Tess

Ivar Waaler overtok et agentur med fjellsikringsutstyr fra Oslo i november 1989. Ico ble navnet. Det står for Ivar & co.

John Ivar Brekke har vært daglig leder siden 2009.


Tre måneder måtte Ivar hjerteopereres, og han våknet aldri opp etter operasjonen. Svigersønnen Roger Fagerbakk fra Røsvik, født 24. januar 1955, jobbet da på transportindustris delelager. Han hadde lovet svigerfar Ivar at han skulle passe på firmaet om det trengtes.

Det gjorde han til gangs. I begynnelsen fra et hjørne på barnerommet. Etter kort tid utvidet han varelageret med verktøy og mere. Tre år senere kjøpte han transportbedriften Per Thuvs verkstedbygg på Søbbesva, 2 kilometer fra Fauske sentrum. Det er senere bygd ut.

I 2007 fikk Ico ved Roger Fagerbakk næringsprisen i Fauske kommune for 2006.

Roger Fagerbakk bygde opp bedriften fra 1990. I 2018 solgte han livsverket.


Det landsdekkende og velrenommerte selskapet Tess kjøpte bedriften på Søbbesva i 2018. Da var årsomsetningen kommet opp i rundt 50 millioner kroner.

Tess, tidligere Ico og Tools, er et industrivarehus som i hovedsak selger teknisk utstyr til byggebransjen, kommuner og store og små bedrifter. Verktøy, slanger, verneutstyr, skruer og bolter er bare noen eksempler. Elkem Salten er et eksempel på en stor kunde.

En stor suksess

Roger Fagerbakk overlot jobben som daglig leder til John Ivar Brekke i 2009. Han fortsatte som styreleder. Da Tess overtok 1. mars 2018, fortsatte han å jobbe frem til april 2019. Da ble han pensjonist, vel vitende om at arven fra svigerfar ble meget godt tatt vare på og utviklet. I 2020 har Tess på Fauske 12,25 ansatte. To av dem er stasjonert fast på Elkem.

Å yte service, være hyggelig, være ærlig, skaffe det kunden trenger og sørge for at kunden føler seg verdsatt og godt tatt imot. Det er Roger Fagerbakks oppskrift for å lykkes.

Kilder: Roger Fagerbakk og John Ivar Brekke

Kommentare


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page