top of page

Fem søskenbarn startet verksted

11. mars 1988 startet fem søskenbarn verkstedet ”Bil & anlegg” på Meberget i Valnesfjord. Tre av søskenbarna, alle med navn Løkås, gikk inn som mekanikere i 1988. Siden 2011 har bare en av dem vært igjen i firmaet, daglig leder Tor Jan Løkås. De to mekanikerne er Tom Einar Moen og Ole Jonny Johansen.

Bil & Anlegg ligger ved Trivselsveien i Valnesfjord.

Tre av søskenbarna er fortsatt eiere. Navnet «Bil & Anlegg» kom av planer om også å satse på reparasjon av anleggsmaskiner, men det meste har dreid seg om privatbiler.

Bil & Anlegg startet i det ledige bygget etter entreprenørfirmaet Åke Holmstrøm. Ti år senere, i 1998, kjøpte de bygget.


Tor Jan Løkås har vært med siden starten i 1988.


Da Røvikatunnelen kom i 2011, havnet verkstedet på Meberget (midt mellom Røvika og Strømsnes) «utenfor allfarvei». Det har ikke skapt problemer. Verkstedet har med unntak av et par av de første årene, i alle år gått bra. Det som først og fremst var et prosjekt for å skaffe arbeidsplasser i Valnesfjord, ble en lenge levedyktig bedrift.

Bjørn Stokland, en bilinteressert valnesfjerding, var den aller første kunden på Bil & Anlegg. Siden har han brukt dem.


I 2018 rundet Tor Jan Løkås 40 år i bransjen. Bil & Anlegg er nå det eldste bilverkstedet i Fauske om en definerer eier- og eller navneskifte som ny bedrift.

Avisutklipp fra Nordlands Framtid tre uker før oppstart i 1988.


Andre verksteder

Midt i Fauske sentrum lå Arne Solviks verksted. Det lå i bygget der Notar, Frisørstua og Sky Fitness ligger i dag. Verksted ble etablert i 1948 og lagt ned i 1992.

Omar Wahlberg var verksmester hos Solvik. Han forlot og startet sitt eget verksted, Omars Auto i august 1978.

1. mai 1989 åpnet han et større verkstedbygg nedenfor veien. Det er nå Nordvik Fauske etter en sammenslåing med Jensen bilservice.

I tillegg finnes Kents bilservice ved kirka, i bygget der Bilhallen var. og Bulder i samme bygg som Mesta er.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page