top of page

Fauskes største og eldste kor

15. april 1948 står som stiftelsesdatoen for Fauske blandakor, som er Fauskes eldste sangkor. Koret er trolig eldre, for i Fauskeboka i 1980 står det et bilde av Fauske Blandakor fra 1923 med Ludvik Klungset som dirigent. Ingen protokoller eller notater dokumenter noen tidligere stiftelse, så 1948 gjelder.

Koret under julekonserten i Fauske kirke i 2018.


Hanna og Otto Nilssen og Johan V. Lien var blant initiativtagerne på det som både var stiftelsesmøte og første sangøvelse hjemme hos Viktor Skjerstad.

Tormod Aase var dirigent på 70-tallet. Av andre dirigenter nevnes Ole Ramsøy, Thorleif Engan, Knut Harald Rydning og Ralph Creedy, som alle var i korte perioder. Marit Lødemel var en lang periode.

Disse tre har lengst fartstid i Fauske Blandakor. Fra venstre Tove Austrøne Olsen (fra 1973), Ragnhild Lehne (fra 1980 og Trygve Lyngedal (fra 1979).

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I 1979 var Fauske markeringsområde under festspillene i Harstad, og blandakoret holdt konsert i Trondenes kirke.

Store prosjekter

Theodorakis-musikk med innleid solist på bouzouki, Elton John-konsert, og et operakor der Fauske blandakor utgjorde stammen, er høydepunkter som trekkes frem av korets veteraner.

«As years og by» var korets 70 års jubileumskonsert. «I det blå» var et samarbeid med Ola Bremnes, og «Gloria» av Viuvaldi var en stor oppsetning sammen med Bodø orkesterforening og innleide solister. De har også hatt samarbeidsprosjekter med Saltenbluesen og den nå nedlagte Mons Petter-festivalen.


Rannei Amundsen er dirigent for Fauske blandakor.

Nattkonsert

Fauske Blandakor har i mange bestått av rundt 40 voksne amatørsangere. Koret reiser ofte på festivaler og har hatt noen utenlandsturer. Dem siste i Villnius i 2017.

Hvert år arrangerer de en julekonsert i Fauske kirke som også inneholder en nattkonsert til over midnatt. Og hvert år synger de for beboere og ansatte på Fauske sykehjem før jul.


Alf Harry Restad er leder for Fauske Blandakor

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page