top of page

Fauskes første og eneste begravelsesbyrå

Skogholt Fauske begravelsesbyrå startet i 1982 som ei avdeling under Skogholt gartneri. I tillegg til det som trenges i forbindelse med begravelsen, tilbyr de også gravsteiner, og oppfrisking og oppretting av gravsteiner. De skaffer blomster fra Skogholt gartneri eller Spire, begge eid av nær slekt.


Far og sønn, Rune og Magnus Haugberg, driver Fuskes eneste begravelsesbyrå.


Rune Haugberg (f 57) har vært med i begravelsesbyrået siden starten, da sammen med faren Jon Haugberg. De siste årene har Runes sønn, Magnus Haugberg (f87) kommet inn i driften. Han vil etter hvert overta, men tidspunktet er ikke avgjort.

Magnus har utdannelse fra BI, og kom tilbake til Fauske i 2015. Da åpnet begravelsesbyrået egne lokaler, 180 kvadratmeter i Edvardsengården, der platebutikken Pick Up tidligere holdt til.

I de tidligere Pick Up-lokalene har begravelesbyrået både uttilling og konferanserom.

I tillegg til utstillingslokale for gravsteiner har de et konferanserom der de kan samle flere pårørende for å snakke om hva de ønsker at begravelsesbyrået skal ta seg av.

Skogholt begravelsesbyrå ligger på 15-200 begravelser i året, og omsatte i 2019 nesten 6 millioner kroner. De har en stor del av markedet i Indre Salten.

En konkurrent fra Bodø, Bodin gravferd, hadde en periode lokaler i Fauske sentrum. En annen bærer navnet Indre Salten begravelsesbyrå. Firmaet er registrert på Martin Ringvall fra Bodø.


Kilder: Rune Haugberg, Magnus Haugberg, Lana Krehic’ artikkel i Saltenposten i 2015.

Kommentare


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page